Om mig

Jag som driver Kinesiologiklinken Helix heter Thomas Christensson och är diplomerad Kinesiolog  med särskild inriktning mot näringsmedicin vid Svenska Kinesiologiskolan i Stockholm. Jag har drivit Kinesiologikliniken Helix i Malmö sedan 2009.

Mina utbildningar

Kinesiolog, Svenska Kinesiologiskolan i Stockholm Akupraktor, Svenska Kinesiologiskolan i Stockholm Näringsmedicin, Edura, Svenska Kinesiologiskolan i Stockholm Basmedicin, Högskolan i Kristianstad Rytmisk Rörelseträning, Centrum för Rytmisk Rörelseträning i Solna Psykologisk Akupraktik (PAP) Svenska Kinesiologiskolan i Stockholm Jag har även en magisterexamen i nationalekonomi vid Lunds Universitet och har tidigare arbetat som handläggare, utredare och samordnare inom olika kommuner och en statlig myndighet.

Länkar

www.kinesiologi.se          

www.akupraktor.com 

Stora Nygatan 7
211 37 MALMÖ
0732 – 50 84 10

Min bakgrund

Jag har alltid tränat och varit fysiskt aktiv och idag är det främst ultralöpning och cykel som får plats i familjelivet. Intresset för hälsa, kost och hur kroppen fungerar har hela tiden funnits där och steget var inte långt till att arbeta med dessa frågor. I likhet med många andra så har jag, i takt med nya erfarenheter och kunskap, stegvis förändrat hur jag lever mitt liv. Denna resa har gett många viktiga insikter som jag tagit med mig i arbetet med andra människor. Livet är en ständig process som bjuder på nya utmaningar och möjligheter att växa som människa. Att nå ett inre lugn, balans och harmoni i livet är mål som jag strävar efter. Det är inte enkelt att hitta en bra balans i livet i vårt moderna samhälle med högt tempo och höga krav. En väg dit har för mig varit att stanna upp och fundera över vad jag tycker och känner är viktigt och hur jag vill leva mitt liv i stort och smått. Att lyssna på vilka svar man då får och börja leva en litet annorlunda liv är att vara sann mot sig själv, vilket ger en god grund för inre lugn och harmoni.